Kolacupcakes med Päronsmörkräm

 

Muffins
ca 12 normalstora muffins eller 24 minimufiins 
200 - 225 grader

100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kolasås (från tub)

Päronsmörkräm

150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
päronessence efter smak
grön hushållsfärg

Dekoration

Kolasås
Strössel

Gör så här

Muffins

1.     Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins. (om du inte använder varmluft, hög temperaturen med 20-25 grader, dvs 200 grader för stora muffins och 225 för minimuffins)
2.     Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. (ca 3-5 min)
3.     Rör ner smält smör, mjölk i äggsmeten
4.     Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och i en annan skål och rör ner i muffinssmeten. (Ju noggrannare du blandar ut bakpulvret desto jämnare reser sig muffinsarna.)
5.     Rör ner kolasåsen i smeten.
6.     Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.     Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills dina muffins är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8.     Låt vila några minuter i muffinsformen och låt sedan svalna på galler.

Päronsmörkräm

1.     Vispa florsocker och smör till en slät kräm
2.     Tillsätt essencen, några droppar i taget
3.     Tillsätt några droppar grön hushållsfärg
4.     Fortsätt gärna vispa smörkrämen en stund till, för att få bort så mycket av smörsmaken som möjligt.

Dekorera

1.     Spritsa smörkrämen på de avsvalnade muffinsarna.
2.     Ringla kolasås ovanpå och strö över strössel eller annan dekoration.