Vaniljcupcakes med hallon och vit chokladfrosting

Dessa cuppisar är faktiskt gjorda på beställning. Mormor ville gärna bjuda på lite cupcakes på ett möte imorgon, och självklart ställde jag upp! Dessa muffins är så himla enkla att göra, och blir alltid lika bra! De är väldigt saftiga och smakrika och går att variera i all oändlighet.
 
 
Ingredienser
Muffins
8-10 normalstora muffins
125 g rumsvarmt smör
125 g socker
2 ägg
125 g mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
frysta hallon (ett till varje muffins)
 
Swiss meringue buttercream med vit choklad
2 äggvitor
1,1 dl socker
125 g smör
0,5 tsk vaniljsocker 
150 g vit choklad
 
Gör så här
Muffins
Vispa socker och smör vitt och pösigt
Tillsätt äggen ett i taget
Rör ner mjöl, vaniljsocker och mjölk till en jämn smet.
Fyll muffinsformar till hälften
Tryck ned ett hallon i varje muffins
Lägg en klick smet ovanpå hallonen så att dem täcks helt
Grädda i 175° varmluft / 190° i vanlig.  12-15 minuter för normalstora muffins (10-12 minuter för minimuffins.)
 
Swiss meringue buttercream
Följ instruktionerna till marängsmörkrämen här
Hacka chokladen och smält 2/3 av chokladen över vattenbad.
Blanda i resten av chokladen och rör tills allt är smält,
Låt chokladen svalna till ca rumstemperatur och rör ned i marängsmörkrämen. 
 
lots of love, withsugarontop <3
cupcakes - frosting - muffins - swiss meringue buttercream - vit choklad