Dumlecupcakes med kolafrosting

Fick en craving för dulce de leche häromdagen när jag såg att det finns färdigkokad dulce de leche i butik nu (jag är säkert lite efter, men det var en nyhet för mig!) Annars är det ju lite tidskrävande att göra dulce de leche. Man använder då kondenserad mjölk, tar bort ettiketten och kokar i ca 3 timmar. Man måste se till att hela burken är täckt med vatten under hela tiden så man måste kolla till den ganska ofta. Så att det nu finns färdig, kallas för karameliserad mjölk och står på samma ställe som den kondenerade mjölken, är helt underbart!
 
 
Dulce de leche är en underbart len och lagom söt kolasås, den går mycket väl att använda som den är och ha till glass eller andra efterrätter men den är också supergod att smaksätta swiss meringue buttercream med. Som vanligt använder jag mig av heavenlycucpakes recept på den frostingen, det finns ingen godare och instruktionerna är så enkla.
 
 
 
Dessa cupcakes är så där härligt saftiga och chokladiga och kombinationen med dumle och kola tllsammans med chokladmuffins är helt underbar! Var dessutom inne på Leilas generalstore i Moodgallerian i Stockholm häromdagen. Oj vad jag ville ha allt! var dock tvungen att hålla i pengarna lite men söta muffinsformar, lite dekorationer och en pajform blev det i alla fall :)
 
 
Cupcakes
175 grader
ca 24 minicupcakes eller 10-12 normalstora
 
110 g socker
100 g mjöl
25 g kakao
1/2 tsk vanljsocker
2/3 tsk bakpulver
2 ägg
2 tsk mjölk
 
2 äggvitor
1,1 dl socker
125 g smör
0,5 tsk vanljsocker
ca 0,5-0,75 dl (färdigkokad, avsvalnad) dulce de leche
 
Gör så här
Cupcakes
Blanda rumsvarmt smör och socker tills det blir mjukt
Blanda ned äggen, ett i taget. 
Sikta ned resten av de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet
Tillsätt vid behov mjölk tills du får en bra konsistens (inte för rinnig och inte för tjock) 
Fyll muffinsformar till hälften, om du gör normalstora cupcakes trycker du ned en dumlekola i varje cupcake, se till att den inte går ned i botten - tryck gärna ned den på "längden". Om du gör minicupcakes kan du trycka ned en halv dumle per cupcake. 
Grädda ca 15 min i 175 grader. Se till så att de är klara genom att sticka med potatissticka eller tandpetare - den ska komma ut torr. (kom ihåg att inte kolla i mitten där dumlen är, för den kommer vara kladdig)
 
Swiss meringue buttercream
Följ instruktionerna hos heavenlycupcake.se - väldigt utförligt och bra! 
När marängkrämen är klar, vänd ned dulce de leche. Rör inte för mycket utan bara så att det blir blandat.
Låt stå kallt ca 10 min och sedan är det bara att spritsa och dekorera. 
Jag ringlade även dulce de leche ovanpå cupcakesen vid servering
 
Lots of love, withsugarontop <3
 
 
 
 
 
 
choklad - cupcakes - dulce de leche - dumle - kola - muffins