Marängtårta med passionsfruktscurd och färska bär

Den andra marängtårtan från min brors student. Passionsfruktscurden gör att denna är lite "lättare" än marängtårtan med dulce de leche, syrligheten lättar upp lite. En av mina sysslingar sade om jag inte minns helt fel att detta var en av de godaste tårtorna hon ätit på länge. Jag måste hålla med henne :)
 
 
 
Ingredienser
Marängbottnar (2 st)
6 äggvitor
3 dl socker
 
Passionsfruktscurd
100 g saft från passionsfrukt (7-9 st) Ju skrynkligare desto bättre!
3 äggulor
1 1/2 dl socker
75 g smör (i små bitar)
 
Dekoration
Hallon, blåbär och passionsfrukter
 
Gör så här
Bottnarna
Blanda äggvitorna till ett hårt skum
Häll på sockret lite i taget, under ständig vispning
Rita ut två likadana cirklar på bakplåtspapper (vänd de upp och ner så att du inte gräddar på sidan du ritat på)
Spritsa ut marängen inuti cirkeln. (ca 1-1,5 cm tjockt)
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme på 100 grader. 80 grader om du använder varmluft, vilket är att föredra då du kan grädda båda bottnarna samtidigt. Låt svala helt på plåten innan du flyttar dem.
 
Passionscurd
Curden kan utan problem göras några dagar i förväg, den måste göras någon dag innan i alla fall eftersom den ska vara helt kall.
Skrapa ur köttet ur passionsfrukterna i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna.
Värm på låg värme, det får inte koka. När smeten känns len och har tjocknat är den klar.
Sila curden så att kärnorna försvinner
Häll smeten i en bunke och lägg plastfilm på curden (ja alltså, tryck ned plasten ända ned PÅ curden) så att det inte bildas skinn. 
Låt bunken stå i kylen några timmar eller öven natten och häll sedan över curden i en glasburk med lock. 
Receptet kommer från Elins bakficka.
 
Montering
Vispa grädden.
Bred på passionsfruktscurd på den första botten. Lägg på hallon och blåbär sedan grädde.
Lägg på den andra botten, bred på passionsfruktscurd, grädde och dekorera med hallon, blåbär och passionsfrukter.
 
Lots of Love, withsugarontop <3
blåbär - hallon - marängtårta - passionsfrukt - passionsfruktscurd