Lax med citron och ingefära
Ville bara dela med mig av ett totalimproviserat recept som jag gjorde till middag ikväll!
4 portioner
4 Laxbitar (portionsbitar, frysta)
1 Citron
2-3 cm ingefära (ca-1,5 cm i diameter) vet inte hur man annars ska mäta ingefära :)
ca. en halv hackad chili (jag använde färdighackad, fryst)
citronpeppar
salt
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ringla olivolja i en ungssäker form. Lägg den i den tinade laxen, pressa över en halv citron över portionsbitarna, dela resten av citronen i skivor och lägg runt om laxitarna. Skala och hacka ingefäran grovt och strö över laxen. Strö över lite chili över laxen (beroende på hur starkt du vill ha det, jag använde ca 5-6 "bitar" per laxportion.) Strö över citronpeppar och salt. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 20-25 minuter (lägg till ca 10 min om laxen fortfarande är frusen).
Servera med potatis, kokade morrötter och broccoli. Jag serverade även med aioli. Kan tänka mig att det kan vara gott med en enkel yoghurtbaserad sås med dill.
Tyvärr har jag ingen bild då vi nästan slängde i oss maten! Tack Lisa för en riktigt trevlig kväll!
Hoppas ni provar på!