Lucka 3: Lakrits- och chokladtryffel
Kanske inte det juligaste receptet, men ack så gott! En liten godbit som snabbt går åt! Ett perfekt tentapluggsgodis!

Laktrits- och chokladtryffel
1 dl grädde
200 g choklad (valfritt vilken sort du vill använda, jag använde 72% mörk choklad från Anthon berg)
2 tsk lakritspulver
150-200 g vit choklad till dekoration
Gör så här:
- Hacka chokladen grovt
- Värm grädde och lakritspulver, rör/vispa lätt så att det inte finns några klumpar.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ned chokladen. Rör tills chokladen smält helt.
- Häll i en skål och ställ in i kylen för att svalna någon timme.
- Beroende på hur länge de varit kylda kan skålen behöva stå ute i rumstemeratur ett tag för att mjuka upp, inte mer än 30 minuter skulle jag tro.
- Rulla till små bollar och placera i små knäck- eller muffinsformar.
- Smält den vita chokladen och häll över formarna med hjälp av en sked
- Dekorera med strössel eller annan valfri dekoration.
Ha en fortsatt rolig dag!
<3