Lucka 18: Vit choklad- och saffransfudge
Det här blev egentligen inte alls som jag hade tänkt mig från början, men den blev helt otroligt god! Hade tänkt att göra kola med saffran men bestämde mig tillslut för att lägga i vit choklad också och det är jag glad att jag gjorde!

Vit Choklad- och Saffransfudge
ca 40 st
50 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk flytade glykos
1 pkt saffran (0,5g)
100 g vit choklad
Gör så här
- Hacka chokladen grovt
- Smält smöret i en rymlig kastrull.
- Dra av från värmen och vispa ned vaniljsockret, se till att få bort alla klumpar
- Tillsätt socker, sirap, vispgrädde och glykos, låt koka upp
- Tillsätt saffran när blandningen når ungefär 90-100 grader
- Koka tills blandningen når 120 grader, ca 10-15min
- Ta av från värmen och rör ned chokladen
- Häll upp i en oljad form eller en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en limpform.
- Droppa eventuellt några droppar röd karamellfärg ovanpå fudgen och dra runt lätt med en tandpetare för att få ett fint mönster ovanpå.
- Låt stå svalt i mint 4 timmar, gärna längre. Skär i lagom stora bitar. Slå in i bakplåtspapper/smörpapper.
- Förvara svalt.
Lots of Love, With Sugar on Top
<3