Lucka 17: Choklad- och polkagriskola
En härligt seg och lättgjord kola. Perfekt kombination med polka och choklad.

Chokladpolkakola
ca 40 st
50 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk flytade glykos
40 g krossade polkagrisgodisar
Gör så här
- Krossa polkagrisarna med hjälp av mortel/kavel/hammare.
- Smält smöret i en rymlig kastrull.
- Dra av från värmen och vispa ned kakaon, se till att få bort alla klumpar
- Tillsätt socker, sirap, vispgrädde och glykos, låt koka upp
- Koka tills blandningen når 120 grader (högre temperatur ger hårdare kola). Om du inte har en termometer kan du göra kulprovet.
- Det sista du gör innann du häller upp i formen är att röra ned 2/3 av polkagriskrosset
- Häll upp i en oljad form eller en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en limpform.
- Strö över resten av polkakrosset
- Låt stå svalt i mint 4 timmar, gärna längre. Skär/klipp kolan i lagom stora bitar. Slå in i bakplåtspapper.
Lots of Love, With sSgar on Top.
<3