Lucka 17: Choklad- och polkagriskola

En härligt seg och lättgjord kola. Perfekt kombination med polka och choklad.
 
 
Chokladpolkakola
ca 40 st
 
50 g smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk flytade glykos 
40 g krossade polkagrisgodisar
 
Gör så här
  1. Krossa polkagrisarna med hjälp av mortel/kavel/hammare.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull. 
  3. Dra av från värmen och vispa ned kakaon, se till att få bort alla klumpar
  4. Tillsätt socker, sirap, vispgrädde och glykos, låt koka upp
  5. Koka tills blandningen når 120 grader (högre temperatur ger hårdare kola). Om du inte har en termometer kan du göra kulprovet.
  6. Det sista du gör innann du häller upp i formen är att röra ned 2/3 av polkagriskrosset
  7. Häll upp i en oljad form eller en form täckt med bakplåtspapper. Jag använde en limpform.
  8. Strö över resten av polkakrosset
  9. Låt stå svalt i mint 4 timmar, gärna längre. Skär/klipp kolan i lagom stora bitar. Slå in i bakplåtspapper.
 
Lots of Love, With sSgar on Top. 
<3
jul - kola - pepparmint - polkagris