Lucka 16: Snickerdoodles

Jag önskar ibland att jag bodde i USA. Tycker hela tiden att jag hör karaktärer i amerkanska filmer och serier nämna och äta snickerdoodles och har alltid undrat hur de smakar. Lycka var när jag fann receptet i Roy Fares bok, United states of Cakes. De är så där lite sega i mitten och lite knapriga utåt och så härligt kaneliga! SUPERGODA!
 
 
Snickerdoodles
20 st
200 grader (varmluft)
 
170 g vetemjöl (3 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g bikarbonat (1/2 tsk)
100 g rumstempererat smör
160 g strösocker (1 3/4 dl) 
1 ägg
5 g vitvinsvinäger
 
Garnering
46 g strösocker (1/2 dl)
2 g kanel (1 tsk)
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluftsfunktion
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke
  3. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke
  4. Vispa ned ägget
  5. Rör ned de torra ingredienserna och vinägern
  6. Arbeta ihop till en jämn deg.
  7. Blanda sockret och kanelen till garneringen och häll ut på ett fat.
  8. Rulla degen till 20 bollar, stora som en 5-krona i diameter ungefär. 
  9. Rulla varje boll i socker- och kanelblandningen direkt
  10. Placera ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem en aning
  11. Grädda ca 8 min tills de fått lite färg. 
  12. Låt svalna något och lägg sedan på galler för att svalna helt. 
lots of love, with sugar on top <3
USA - kakor - roy fares - snickerdoodles