Lucka 16: Snickerdoodles
Jag önskar ibland att jag bodde i USA. Tycker hela tiden att jag hör karaktärer i amerkanska filmer och serier nämna och äta snickerdoodles och har alltid undrat hur de smakar. Lycka var när jag fann receptet i Roy Fares bok, United states of Cakes. De är så där lite sega i mitten och lite knapriga utåt och så härligt kaneliga! SUPERGODA!

Snickerdoodles
20 st
200 grader (varmluft)
170 g vetemjöl (3 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g bikarbonat (1/2 tsk)
100 g rumstempererat smör
160 g strösocker (1 3/4 dl)
1 ägg
5 g vitvinsvinäger
Garnering
46 g strösocker (1/2 dl)
2 g kanel (1 tsk)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluftsfunktion
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke
- Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke
- Vispa ned ägget
- Rör ned de torra ingredienserna och vinägern
- Arbeta ihop till en jämn deg.
- Blanda sockret och kanelen till garneringen och häll ut på ett fat.
- Rulla degen till 20 bollar, stora som en 5-krona i diameter ungefär.
- Rulla varje boll i socker- och kanelblandningen direkt
- Placera ut glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem en aning
- Grädda ca 8 min tills de fått lite färg.
- Låt svalna något och lägg sedan på galler för att svalna helt.
lots of love, with sugar on top <3