Saffransbiscotti
Underbart ljuvliga mandelskorpor med hälig smak av saffran. Väldigt juliga och passar lika bra till kvällskaffet som till glöggfesten!

175 grader
100 gram smör
2 paket saffran (1 gram)
5 dl vetemjöl
1 1/3 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
½ -1 dl sötmandel
2 ägg
Gör så här
- Smält smöret och tillsätt saffran. Låt det fräsa upp.
- Häll smöret och saffranen i en stor bunke och rör ner äggen, ett i taget.
- Blanda alla torra ingredienser och mandlarna i en annan bunke. Du kan låta mandlarna vara hela eller så hackar du dem väldigt grovt.
- Vänd ned de torra ingredienserna i smör- och äggblandningen
- Dela degen i tre delar och forma dem till runda längder. Platta till de lite på toppen, de ska vara 1 ½ - 2 cm höga.
- Grädda i ca 25 min på 175 grader.
- När 25 minuter har gott. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader.
- Skär längderna i ca 1 cm breda skivor, jag brukar skära lite snett för en bredare och snyggare snittyta. Placera de på den varma plåten med snittytan uppåt.
- Sätt tillbaka skorporna i ugnen för att torka, ca 15-18 min.
Låt svalna och njut sedan med en varm kopp glögg :)