Marängtårta med dulce de leche och jordgubbar

Tårtor med marängbottar är väldigt enkla och goda samtidigt som de är supergoda, enda nackdelen är att om det är för fuktigt eller för varmt kan det vara svårt att få marängbottnarna att torka helt. Men det positiva är att de inte ska se perfekta ut! De är snyggast med lite "rustikt" utseende :) Här kommer receptet på den ena marängtårtan som serverades på min brors studentmottaging
 
 
Ingredienser
Marängbottnar (2 st)
6 äggvitor
3 dl socker
 
Fyllning
1 Burk dulce de leche - karamelliserad mjölk (eller kokad kondenserad mjölk)  
ca 4 dl Grädde 
ca 2 liter jordgubbar
 
Gör så här
Bottnarna
Blanda äggvitorna till ett hårt skum
Häll på sockret lite i taget, under ständig vispning
Rita ut två likadana cirklar på bakplåtspapper (vänd de upp och ner så att du inte gräddar på sidan du ritat på)
Spritsa ut marängen inuti cirkeln. (ca 1-1,5 cm tjockt)
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme på 100 grader. 80 grader om du använder varmluft, vilket är att föredra då du kan grädda båda bottnarna samtidigt. Låt svala helt på plåten innan du flyttar dem.
 
Montering
Ansa och skiva jordgubarna, vispa grädden
Lägg på dulce de leche på första botten, lägg ett laget jordgubbar ovanpå. Bred ut grädde ovanpå jordgubbarna.
Lägg på nästa botten, lägg på dulche de leche, grädde och dekorera med massa jordgubbar
 
Lots of Love, withsugarontop <3
 
 
 
dulce de leche - jordgubbar - maräng - marängtårta